Aöf Dikey Geçiş Kayıdı Nasıl Yapılır ?

Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 dikey geçiş kayıt işlemleri internet başvurusu nasıl yapılacak ve ne zaman başlıyor. Kayıt için bölüm tercihine karar verdikten sonra internet başvurusu ve gerekli evrakları tamamlayarak en yakın aöf bürosundan kaydınızı yapabilirsiniz.
DGS sınavına giren başarısız olanlar veya tercih yapmayanlar da sınavsız dikey geçiş kapsamında kayıt yaptırabilir. Dikey geçiş yapmak için 2 yıllık mezunu olmanız şarttır yani alttan dersiniz olmayacaktır. Bu iki durum sık sorulan durumlar olduğu için açıklama gereği duyduk.
İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri 2015-2016
Başvuru Tarihi: 28 Eylül 2015 - 9 Ekim 2015
Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2015 - 8 Ekim 2015
Mazeretli Kayıt Tarihi: 9 Ekim 2015
Kayıt İşlemleri Adımları
1. Önce internet başvurunuzu yukarıdaki linkten adımları takip ederek gerçekleştirin.
2. Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız.
3. Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız. (Vakıf Bankası ATM'den ücreti yatırabilirsiniz.)
4. AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız. (Size en yakın büroya gidebilirsiniz.)
Tüm öğrenciler, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde dikey geçiş bağlantısına tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebilirler.



1. İnternet Başvurusu Nasıl Yapılır
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin Önlisans Programlarından mezun olanlar Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya fark dersler alarak kayıt için internet başvurularını yapabilirler.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki 4 yıllık lisans bölümlerinin 5. yarıyılına doğrudan kayıt yapılan bölümler listesinden mezuniyet alanlarını öğrenebilirsiniz.

İnternetten başvuru yaparken, önlisans mezuniyet belgenizdeki program adı ile İnternet Başvuru sitesinde beyan edeceğiniz “Meslek Yüksekokulu ve Açıköğretim Fakültesi Önlisans Mezuniyet Alanları”ndaki program adının aynı olması gerekmektedir. AÖF bürosunda ve Dekanlık tarafından yapılacak incelemeler sonunda mezuniyet belgenizdeki program ile internet başvurusunda beyan ettiğiniz mezuniyet programı arasında farklılık olursa kayıt yapılmayacaktır. Kayıt yapılmış ise kaydınız iptal edilecektir.
Öğrenim süresi 4 veya daha fazla yıl olan lisans programlarından önlisans diploması alarak ayrılanlar dikey geçiş için başvuru yapamazlar, bu adaylar Lisans Tamamlama başvurusu yapacaklardır.
2) Kayıt İçin Gerekli Belgeler
Kayıt anında AÖF Bürosuna teslim etmek zorunda olduğunuz belgeler aşağıda listelenmiştir.
- Öğrenim Belgesi
- Not Durum Belgesi
- Askerlik Durumu Beyanı (sadece erkek adaylar için gereklidir)
- Fotoğraf
- İnternet Başvuru Belgesi
- Fotoğraflı-İmzalı Form
- Öğrenci Bilgi Formu
3. Harç Ücretinin Yatırılması
Bankaya ne kadar ödeyeceğini aöf harç ücretleri 2015-2016 konusundan öğrenebilirsiniz.
4. Bürodan Kayıt
Tüm işlemleri tamamladıktan sonra kayıt işleminizi bürodan gerçekleştireceksiniz. Türkiyedeki tüm büroları görmek için Açıköğretim büro adresleri  konumuzu inceleyebilirsiniz.
Google Paylaş

Hakkımızda: NorFul Medya

2010 yılında açıköğretim forumlarında başladığımız paylaşımlarımıza 2013 yılından bu yana blogumuzda devam ediyoruz ve her geçen gün yeni bilgiler ve paylaşımlarımız ile siz öğrenci kardeşlerimize karşılıksız hizmet etmekteyiz. Facebook üzerindeki 20 grup 2 sayfamız üzerinden de paylaşımlarımız olmaktadır. Blogumuza ek olarak www.norfulpaylasim.com sitemizde'de sizlere hizmet vermekteyiz. Paylaşmak Bizim İŞİMİZ anlayışı ile her zaman yanınızdayız...

0 yorum :

Yorum Gönder