GÖNÜLLÜ VAR MI GÖNÜLLÜ ??

     


''Okumayı Seninle Öğrendim”
Amaç

Türk Kızılay önderliğinde yürütülmekte olan ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve ihtiyaç sahibi çocuklarımıza, okul hayatlarının ilk yılında okumayı ve kitapları sevdirecek, eğitimlerinde önemli bir katkı sağlayacak yardımcı Kitap setleri hediye edilmektedir.
Bu Sosyal Sorumluluk projesi ile mümkün olan en yaygın destekçi kitlesine ulaşmak ve çocuklarımızın eğitim geleceklerine başarılı bir başlangıç yapmalarını sağlamak temel amaçtır.
Proje hakkında

İmkân sahibi aileler çocuklarının okula başladıkları ilk yıl, gereken tüm materyalleri hiç esirgemeden çocuklara sağlarlar ve bilirler ki eğer çocukları o ilk yıl okulu ve okumayı severse hem istekli hem de başarılı olur.
Ya imkânı olmayanlar?

Okuyan bir toplum olma yolunda atılacak en sağlam adım, okulun bu ilk yıllarında mümkün olduğunca çok çocuğumuza fırsat eşitliği sağlamaktır.
Buradan hareketle, Türk Kızılay önderliğinde başlatılan ‘Okumayı Seninle Öğrendim’ hediye kitap kampanyası, eğitimin ilk yılında miniklere fırsat eşitliği sağlamayı ve okumayı sevdirmeyi hedefliyor.
Her yıl yaklaşık 1,5 Milyon çocuğumuz okula başlıyor…

Kampanya, yurt genelinde ihtiyaç sahibi okul öncesi ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerini Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerine destek vermek isteyen birey ve kuruluşlarla buluşturan, teknoloji tabanlı, şeffaf ve sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesidir.
Kampanyadan yararlanmak isteyen okullar ilk olarak web sitesi üzerinden başvuru yapıyor. Başvurular özenle inceleniyor ve gerekli belgelerin düzenlenmesinin ardından ihtiyaç sahibi sınıflara bir istek dosyası hazırlanıyor. Projeye destek vermek isteyen kurumlar, diledikleri sayıda sınıfa yardım yapabiliyor. Kitapların sınıflara ulaşmasının ardından Öğretmen tarafından hazırlanan teslim alındı belgesi ve teşekkür mesajı destekçiye iletiliyor.



Kendi çocuğumuza hangisini alıyorsak onu hediye ediyoruz…
Kitap odaklı Sosyal Sorumluluk projelerinde, ihtiyaç sahiplerine doğrudan ve destekçinin arzu ettiği ya da kitaplığındaki eski kitapları göndermesi çoğunlukla ihtiyaçla örtüşmemektedir. Bu durumda çocuklarımıza sağlanmak istenilen fayda yerine tam tersi etkiler oluşmaktadır.
Bu sebeple, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygun görülmüş kitap setleri tercih edilmekte ve katkının standartlara bağlanması ve her çocuğumuza aynı nitelikte desteğin ulaştırılması sağlanmıştır.
Bu kampanya dâhilinde nakdi bağış kabul edilmemektedir. Okul ya da öğretmenlere doğrudan para ya da onay alınmadan gönderilen kitap yardımları kabul edilmemektedir.
Kitap Setleri hakkında?

Minik öğrencilere hediye edilen yardımcı kaynak niteliğindeki bu setler, yıl boyu yararlanabilecekleri, hem eğitici hem de oyun ve eğlenceyle öğrenime destek olacak nitelikte olup, hikâye ve etkinlik kitaplarını da içermektedir.

Google Paylaş

Hakkımızda: NorFul Medya

2010 yılında açıköğretim forumlarında başladığımız paylaşımlarımıza 2013 yılından bu yana blogumuzda devam ediyoruz ve her geçen gün yeni bilgiler ve paylaşımlarımız ile siz öğrenci kardeşlerimize karşılıksız hizmet etmekteyiz. Facebook üzerindeki 20 grup 2 sayfamız üzerinden de paylaşımlarımız olmaktadır. Blogumuza ek olarak www.norfulpaylasim.com sitemizde'de sizlere hizmet vermekteyiz. Paylaşmak Bizim İŞİMİZ anlayışı ile her zaman yanınızdayız...

0 yorum :

Yorum Gönder