Aöf Tek ders/bütünleme Sınavında Kaç Almalıyım ?

Açıköğretimde tek ders sınavı'nın yapılmasına az bir süre kaldı. 2015 tek ders sinavi hakkinda bilgileri paylasmistik. ( http://www.norfulpaylasim.com/aof-tek-ders-sinavi )
 Sınava 20 gün kala sınavdan kaç alınması gerektiği gibi bir sorun ortaya çıktı. Bunu kısaca açıklayalım.
Bu sınav final sınavı yerine geçecek. Yani arasınavınızın %30′u ile tek ders sınavının %70′i sizin ders ortalamanızı oluşturacak. Artık kredili sistemde olduğu için bir geçme notu olmalı. Tek ders sınavı için tekrardan ders ortalaması hesaplanmayacak. Öğrenci sayfanızda dersin üzerine tıkladığınızda o dersin not ortalamasını görebilirsiniz. Bu not ortalaması dersin geçme notu olacak.
Hesaplaması biraz karmaşık olduğu için bir excel hesap tablosu hazırladım. Aşağıdaki linke tıklayıp bu dosyayı bilgisayarınıza indirip hesabınızı yapabilirsiniz.
Tablo çok basit. Arasınav notunuzu ve dersin ortalamasını yazdığınızda size tek ders sınavından almanız gereken notu gösterecek.
Önemli: Tabloda gösterilen almanız gereken notu aldığınız takdirde dersiniz CC gelecek, yani şartsız geçmiş olacaksınız. Daha düşük not ile şartlı geçme durumunuzda mevcut.

Tabloyu açabilmek için bilgisayarınızda excel yüklü olmalı.
/
Google Paylaş

Hakkımızda: NorFul Medya

2010 yılında açıköğretim forumlarında başladığımız paylaşımlarımıza 2013 yılından bu yana blogumuzda devam ediyoruz ve her geçen gün yeni bilgiler ve paylaşımlarımız ile siz öğrenci kardeşlerimize karşılıksız hizmet etmekteyiz. Facebook üzerindeki 20 grup 2 sayfamız üzerinden de paylaşımlarımız olmaktadır. Blogumuza ek olarak www.norfulpaylasim.com sitemizde'de sizlere hizmet vermekteyiz. Paylaşmak Bizim İŞİMİZ anlayışı ile her zaman yanınızdayız...

0 yorum :

Yorum Gönder