Aöf Çan Eğrisi Kalktı Mı ?

Yeni Öğrenci değerlendirme sistemi nedir? Çan Eğrisi kalktı mı ?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 1.maddesinde; “Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır. “Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35’tir.” 2.maddesinde; “Başarı Notu” alt sınırın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.” denilmektedir.
Öğrenci Değerlendirme Sisteminde bir öğrencinin başarısı bir programda o
dersi alan grup içindeki diğer öğrencilerin başarı düzeyleriyle bağlantılı bir şekilde değerlendirilmektedir. Bu durumda bir programda o dersi alan öğrencilerin düzeyine göre her bir ders için ayrı bir geçme puanı oluşmaktadır.
Bu kapsamda dönemlik-kredili sistemde bir öğrenci bir dersten 48 ile CC alıp geçerken, başka bir dersten 56 ile CC alıp geçebilmektedir.
2015-2016 öğretim yılı Güz Döneminden itibaren; bir dersin Ara Sınav ve Dönem Sonu Sınavı Sonucuna göre oluşan “Başarı Notu”nun 35’in altında olması halinde ise bu derse FF harf notu verilmektedir.

AÖF Harf Notları Hangi Anlamlara Geliyor ?

Öğrenciler, https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/ adresi “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bağlantısında T.C. Kimlik No ve şifresini girerek, “Not Görüntüleme” kısmında “Dönemlik Sistemde Not Görüntüleme” Panelinden ilgili dönemde aldığı ve “Başarı Notu” oluşan derslerden harf notu aralığını öğrenmek istediği ders isminin üzerine tıklayarak, derslerin harf notu aralıklarını öğrenebilmektedir.
Başarı notlarının hesabından sonra yapılması gereken öğrencilerin başarı notlarına göre o dersi geçip geçmediğinin belirlenmesi işlemidir.
Diğer bir deyişle öğrencinin o dersten aldığı başarı notunun neyi ifade ettiğinin açıklanması yani harf notlarına dönüştürülmesi işlemidir. Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemiyle öğretim yapılan bölüm ve programlarda aşağıdaki harf notları kullanılmaktadır. Bu harf notları ve harf notlarının anlamları şunlardır:
AA:   Geçer
AB:   Geçer
BA:   Geçer
BB:   Geçer
BC:   Geçer
CB:   Geçer
CC:   Geçer
CD:   Koşullu Geçer
DC:   Koşullu Geçer
DD:   Koşullu Geçer
FF:    Tekrar
Kullanılan Diğer Harf Notları
• YT (Yeterli) ve YZ (Yetersiz) notları, ilgili Birim Yönetim Kurulunun kararı ve Sena-tonun onayıyla not ortalamalarına katılması uygun görülmeyen derslerde başarının gösterilmesi için kullanılır. Böyle bir derste yeterli başarı gösteren öğrenciye YT, gösteremeyen öğrenciye YZ notu verilir.
• EK (Eksik) notu, dersin gereklerini zamanında tamamlayamayan öğrenciye verilir. Bu notu alan öğrenci, eksiklerini bir sonraki dönemin başlamasından önce tamamlamak zorundadır. Verilen süre içinde eksiklerini tamamlayan öğrenciye, yeni bir not verilir. Öğrencinin eksiğini tamamlamaması halinde, EK notu o ders için hangi harf notlarının kullanıldığına bağlı olarak FF veya YZ notuna dönüştürülür. EK notu, yerine yeni bir not belirlenene kadar not bildirimi belgelerinde gösterilir, daha sonra gösterilmez.
• MU (Muaf) notu, dikey ve yatay geçiş ile gelen öğrencilerin önceki Yükseköğretim Kurumu’nda alıp başarmış olduğu ve ilgili Birimin Yönetim Kurulu’nca muaf tutulması uygun görülen dersler için verilir.
• KL (Kaldırıldı) notu, programdan kaldırılması ve karşılığı gösterilmemesi nedeniyle öğrencilerin sorumlu tutulmayacağı dersler için verilir.
• SD (Sorumlu Değil) notu, yapılan ders intibakı sonucu öğrencinin sorumlu olmayacağı dersler için verilir.
• DV (Devam Ediyor) notu, bir dönemden uzun süreli bir dersin henüz tamamlanmadığı dönemin sonunda, derse devam etmekte olan öğrencilere verilir.
• DZ (Devamsız) notu, devam koşulunu sağlayamayan öğrencilere verilir. Bu öğrenciler dönem sonu değerlendirilmesine alınmazlar. DZ notu, FF veya YZ notu ile eşdeğerdir.
Google Paylaş

Hakkımızda: NorFul Medya

2010 yılında açıköğretim forumlarında başladığımız paylaşımlarımıza 2013 yılından bu yana blogumuzda devam ediyoruz ve her geçen gün yeni bilgiler ve paylaşımlarımız ile siz öğrenci kardeşlerimize karşılıksız hizmet etmekteyiz. Facebook üzerindeki 20 grup 2 sayfamız üzerinden de paylaşımlarımız olmaktadır. Blogumuza ek olarak www.norfulpaylasim.com sitemizde'de sizlere hizmet vermekteyiz. Paylaşmak Bizim İŞİMİZ anlayışı ile her zaman yanınızdayız...

0 yorum :

Yorum Gönder