Sınavlar Öncesi Bilmeniz Gerekenler

Merhaba arkadaşlar malum sınavlara az bir zaman kaldı gerek sosyal medyadaki sayfalarımıza gerekse iletişim kutularından onlarca mesaj gelmekte
ve aslında hepside birbirine yakın sorular sorulmakta bu yüzden böyle bir yazı yazıp sizleri bilgilendirmek istedik.

Öncelikle Sınavlar ve Sınav Zamanı Hakkında Bilgiler Verelim.
  • Sınav giriş belgesi sınav haftası genellikle yayınlanmaktadır. Sınav yerlerinizi'de önceden görmenizde yarar var genellikle teknoloji gelişmesi ile telefonlardaki uygulamalar ile okulları son gün bulmaya çalışıp okulu bulamayıp  bazı sorun yaşayan arkadaşlar olduğunu bilmekteyiz.
  • Sınavlar 20 sorudan oluşmaktadır ve her derse 30 dakika süre verilmektedir. Yanlış cevap doğruları götürmemektedir, bu yüzden soruları çözdükten sonra cevabını bilmediğiniz soruları yanıtsız bırakmayın doğru olduğunu düşündüğünüz bir cevap varsa işaretleyin belki doğru cevap verebilir o sorudan puan alabilirsiniz.
  • Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.
  • Sınavlar'da önceden öğrenci kimlik kartı bulundurma zorunluğu vardı artık ise bu zorunluluk kaldırıldı. Sınavda bulunması gereken belgeler :
1) Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
2) Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi
(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar) Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.
  • Sınavlarda matematiksel işlem gerektiren derslerde hesap makinesi kullabilirsiniz. Hesap makinesinde EXE,RUN ve Store vb. fonksiyon tuşları olan makine olmaması gerekmekte yani basit bir hesap makinesi olacaktır.
  • Sınavlarda ÖSYM sınavları gibi silgi,kalem ve kalemtraş vb. araç gereç Anadolu aöf vermemektedir. Bizzat öğrencilik zamanımda ilk kez sınava gelen bazı arkadaşların sınavda dağıtılacağını sanıp kalem silgi getirmediklerini gördüm bu duruma düşmeyin.
  • Geçmiş senelerde 4+4+4+4+4 sistemi vardı bu sene de devam edecek mi bilemiyorum. Nedir bu sistem 20 soruluk sınavda 4a 4b 4c 4d 4e şıkkı olan cevaplar vardı geçmiş yıl sınavlarına bakarsanız her şıktan 4 'er adet olduğunu göreceksiniz. Bu da size yardımcı olabilir .
  • Sınavda öğrenci, sınavı ilk 30 dakika'da ve son 5 dakika'da terk edemez.
  • Sınava geç kalan öğrenci sınav başladıktan 10 dk sonra en geç sınava girebilir.
  • Belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyenler mazeretleri bile olsa, başka bir yerde ve zamanda telafi sınavı açılmamaktadır.
  • Sınav sırasında kopya çeken, kopya veren, alan, kopya çekilmesine yardım edenlerin sınavları sınav görevlilerince rapor edildiğinde, bu kişilerin sınavları geçersiz sayılır, bu derslerden "0" almış kabul edilir.
  • Sınav günleri aöf büroları açık olmaktadır.
  • Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5 (beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Sınavlar Nasıl Değerlendirilmektedir.
  • Sınavlar olduktan sonra genellikle 20 gün içinde sınav sonuçları açıklanmaktadır. Bu konuda ülkemizdeki bütün sınavlar ile karşılaştırırsak Anadolu aöf ağır kalmaktadır.
  • Eskiden uygulanan ''bağıl sistem kaldırılıp'' yerine ''öğrenci değerlendirme sistemi'' getirildi. Ayrıntılı bilgi için bu konu hakkında diğer yazımıza tıklayınız
  • Sınavlarda Vize sınavının %30'u değerlendirilip Finallerde ise %70'i değerlendirilmektedir. Yani anlayacağınız önemli olan en çok final sınavından alacağınız not. Örnek: Vizeden 10 aldık diyelim Finalden ise 70 aldık. 10*0.30= 3   70*0.70=49    49+3= 52 başarı notumuz 52 oldu bu sene uygulanan minimum geçme notu 35 olduğundan bu dersten geçmiş sayıldık.
  • Öğrenciler kılavuzda belirtilen tarihlerde Güz dönemi ara sınavı , Güz dönemi final sınavı , Bahar dönemi ara sınavı ve bahar dönemi final sınavına  girerler. Başarısız olan öğrenciler için bütünleme yapılmamaktadır.
Google Paylaş

Hakkımızda: NorFul Medya

2010 yılında açıköğretim forumlarında başladığımız paylaşımlarımıza 2013 yılından bu yana blogumuzda devam ediyoruz ve her geçen gün yeni bilgiler ve paylaşımlarımız ile siz öğrenci kardeşlerimize karşılıksız hizmet etmekteyiz. Facebook üzerindeki 20 grup 2 sayfamız üzerinden de paylaşımlarımız olmaktadır. Blogumuza ek olarak www.norfulpaylasim.com sitemizde'de sizlere hizmet vermekteyiz. Paylaşmak Bizim İŞİMİZ anlayışı ile her zaman yanınızdayız...

0 yorum :

Yorum Gönder