Aöf Öğrenci Değerlendirme Sistemi Getirildi

Anadolu üniversitesi bu sene sistem değişiklikleri ile öğrencileri zorlayacak görünüyor. Üst üste değiştirilen sistemler öğrencilerin kafasını karıştırdı ve internet ortamında bilgi kirliliği meydana geldi. Bizde yeni getirilen öğrenci değerlendirme sistemi nedir onu açıklayacağız.
Önceden uygulanan ''Bağıl değerlendirme sistemi'' kaldırılıp yerine ''Öğrenci değerlendirme sistemi'' Uygulamaya başladı. Bağıl sistemde ne uygulanmaktaydı sınıftaki öğrencilerin ortalaması alınıp ona göre geçip geçmeyeceği öğrencinin belirleniyordu, yeni getirilen uygulama ile kesin geçme notu belirlendi. Yeni sistemde geçme notu ise 35 puandır.
Bu 35 ve üzerindeki notlar ile öğrenci geçmiş sayılıp 34.9 ve altında alınan tüm notlar başarısız sayılıp o dersten kalmış olacak.
İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışındadır.
Örneklerle açıklayacak olur isek
Vizeden öğrenci 40 almış ve Finalden ise 60 aldığını sayalım ve öğrencinin başarı notunu hesaplayıp kalıp kalmadığına bakalım. ( Vizelerde alınan not 0.30 ile ve finalde alınan not 0.70 ile çarpılıp çıkan iki sonuç toplamı başarı notunuzu belirler )
Vize :  40 x 0.30 = 12
Final : 60 x 0.70 = 42
Başarı notu : 12+42= 54   Başarı notu 54 ve 35 geçme notunu geçtiği için öğrenci bu dersi geçmiş sayıldı.

Bir dersten başarılı sayılmak için gerekli alt sınır değeri nedir ?



Aöf harf notları nasıl verilir ?



İngilizce öğretmenliği lisans proğramında, öğretim dili ingilizce olan derslerde harf notları nasıl belirlenir ?



Google Paylaş

Hakkımızda: NorFul Medya

2010 yılında açıköğretim forumlarında başladığımız paylaşımlarımıza 2013 yılından bu yana blogumuzda devam ediyoruz ve her geçen gün yeni bilgiler ve paylaşımlarımız ile siz öğrenci kardeşlerimize karşılıksız hizmet etmekteyiz. Facebook üzerindeki 20 grup 2 sayfamız üzerinden de paylaşımlarımız olmaktadır. Blogumuza ek olarak www.norfulpaylasim.com sitemizde'de sizlere hizmet vermekteyiz. Paylaşmak Bizim İŞİMİZ anlayışı ile her zaman yanınızdayız...

0 yorum :

Yorum Gönder