Aöfte Kazanan Öğrenciler Oldu Muhafiyet Geliyor

YÖK tarafından zorunlu olarak okutulan Türk Dili, Temel Bilgi Teknolojileri (Bilgisayar), Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ve Yabancı Dil derslerini daha önce alan öğrencilerin AÖF’de bir kez daha almaları tepkilere neden oluyordu. Öğrencilerin taleplerini dikkate almayan AÖF, sonunda muafiyet hakkını tanıdı. Buna göre ikinci üniversite okuyan ve dikey geçiş yoluyla AÖF’de öğrenim gören tüm öğrenciler Tük Dili, Temel Bilgi Teknolojileri, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ve Yabancı Dil derslerinden muaf tutulacak. 2014-15 öğretim yılından geçerli olmak üzere uygulanacak kararla daha önce bu dersleri alan öğrenciler, ikinci kez aynı dersleri almaktan kurtulmuş oldu.

YABANCI DİL-3 VE YABANCI DİL–4 DERSLERİ YERİNE YENİ DERSLER
Karar sadece ikinci üniversite ya da dikey geçiş öğrencilerinin değil 7. ve 8. dönemlerde okutulan Yabancı Dil-3 ve Yabancı Dil – 4 derslerini alan öğrencileri de içeren önemli bir detay içeriyor. Bu derslerden zorlanan öğrenciler için ise yine 2014-15 öğretim yılından itibaren Yabancı Dil-3 dersinin yerine “Girişimcilik ve İş Kurma”, Yabancı Dil-4 dersinin yerine ise “Etkili İletişim Teknikleri” dersleri okutulacak. AÖF yetkilileri yabancı dil derslerini geçmekte zorlanan öğrencilere Türkçe içerikli derslerin getirilmesinin bu öğrenci grubunun başarı ortalamasını arttıracağına inandıklarını belirtti. 2014-15 öğretim yılında yapılacak ders muafiyeti Yabancı Dil-1 ve Yabancı Dil-2 derslerini ilk kez alacakları kapsayacak, Yabancı Dil-3 ve Yabancı Dil-4 derslerinin yerine konan dersleri ise kapsamayacak.

AÇLIK GREVİ DAHİ YAPILMIŞTI
AÖF öğrencileri yaklaşık 3 yıldır hakların iadesi için mücadele ediyor ve kamuoyu yaratmaya çalışmıştı. AÖF Öğrencileri Platformu Ankara ve Eskişehir’de çeşitli eylemler yaparak haklılıklarını ispat etmeye çalışmıştı. AÖF’ün son kararını değerlendiren Platform Başkanı Elif Erden “3 yıl sonra gelen bu hakların iadesi ve yapmış olduğumuz basın açıklamaları kamuoyu oluşturmamız, kamu denetçiliği kurumunun öğrencileri haklı bulması ve kazanılan mahkemeler uzunca bir mücadelenin güzel meyveleri olmuştur. Demek ki gerçekten istenmiş olsaydı bu haklara öğrenciler 1 yıllarını kaybetmeden de sahip olabilirlerdi. Ancak maalesef eski üniversite rektörü ve yönetimi tarafından sistemsiz ve programsız uygulamalar nedeni ile yüz binlerce arkadaşımızın 1 yılına mal olan ve telafisi olmayan bir durum yaratıldı” dedi.

ESKİ REKTÖRE ELEŞTİRİ
Erden, yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “Eski rektörün üniversiteyi araba sürmeye benzetmesi, öğrencileri aşağılayıcı tavırları ve dinlememesi, değişen sistemi tabldot menüden alakart menüye benzetmesi, öğrencilerin haklarını inatla geri iade etmemesi yüz binlerce kişinin hayatından 1 yılın çalınmasına sebebiyet vermiştir. Ayrıca YÖK Başkanı ve YÖK’te bu konularda sessizliklerini sürdürerek bu mağduriyete zemin hazırlamışlardır. YÖK kendi kanuna ne yazık ki sahip çıkmayarak, bu konuda mezun olan ve binlerce öğrenci arkadaşımın 1 yılının kaybetmesine seyirci kalmıştır. Eski rektörü asla affetmeyecek ve onun inadına da karşılık sürdürmüş olduğumuz haklı inat ve mücadele sonucu gerçek eğitimcilerin üniversite başında olmalarının da kazancını yaşamış olmaktayız”
Kaynak: http://www.2eylul.com.tr/
Google Paylaş

Hakkımızda: NorFul Medya

2010 yılında açıköğretim forumlarında başladığımız paylaşımlarımıza 2013 yılından bu yana blogumuzda devam ediyoruz ve her geçen gün yeni bilgiler ve paylaşımlarımız ile siz öğrenci kardeşlerimize karşılıksız hizmet etmekteyiz. Facebook üzerindeki 20 grup 2 sayfamız üzerinden de paylaşımlarımız olmaktadır. Blogumuza ek olarak www.norfulpaylasim.com sitemizde'de sizlere hizmet vermekteyiz. Paylaşmak Bizim İŞİMİZ anlayışı ile her zaman yanınızdayız...

0 yorum :

Yorum Gönder