Yöksis Katki Payı Nedir ?

Herhangi bir üniversitede öğrenimine devam ederken AÖF’e kayıt yaptıran öğrenciler, bu yıl katkı payı ödemelerine dair şu şekilde bir mesaj aldılar:
“YÖKSİS’te aktif öğrenci görünmektesiniz. 30 Kasım – 4 Aralık’ta 35.50 TL katki payini ve eklediğiniz derslerin ücretini faizsiz ödeyebilirsiniz.”
Bu mesaj AÖF için bu yıl alınan kararlar neticesinde, ek katkı paylarının ödenmesi gerektiğini belirtiyor.

Bursluluk
Anadolu Üniversitesi 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 11/3 maddesi “Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” denilmektedir. Bakanlar Kurulu Kararı gereği öğrencilerin öğrenim durumlarına göre alınması gereken 35.50 dönem öğrenci katkı payı tutarı tüm öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri bittikten sonra fark yapılarak banka sistemine yüklenecektir. Öğrencilerin 35.50 dönem öğrenci katkı payı tutarını 30 Kasım – 04 Aralık 2015 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yasal faiz uygulanacaktır.
Google Paylaş

Hakkımızda: NorFul Medya

2010 yılında açıköğretim forumlarında başladığımız paylaşımlarımıza 2013 yılından bu yana blogumuzda devam ediyoruz ve her geçen gün yeni bilgiler ve paylaşımlarımız ile siz öğrenci kardeşlerimize karşılıksız hizmet etmekteyiz. Facebook üzerindeki 20 grup 2 sayfamız üzerinden de paylaşımlarımız olmaktadır. Blogumuza ek olarak www.norfulpaylasim.com sitemizde'de sizlere hizmet vermekteyiz. Paylaşmak Bizim İŞİMİZ anlayışı ile her zaman yanınızdayız...

0 yorum :

Yorum Gönder